The H!-crew

theater


Een groep tieners wordt 2 dagen lang 'The H!-crew', een hippe filmploeg die in 2 dagen Vlaanderen doorkruist op zoek naar goeie locaties om te filmen.

We starten in jullie eigen gemeente met een pak opwarmers en kennismakers, maken samen plannen en stippelen onze route uit, en... off we go! Naast het schminken, kleden, acteren, monteren, figuranten optrommelen, regisseren,... moet er natuurlijk ook gereden, gekookt, geslapen, gewassen en gespeeld worden.
Rijden met onze slaapbus en caravan doen wij zelf, voor de rest gaan wij enkel begeleiden, en moet de ploeg dus zelf instaan voor alles (b.v. ook met de fiets gaan winkelen terwijl anderen decor, licht en klank opbouwen + bv. zelfs budget beheren!).

De 2de dag rond 17u staan we terug in jullie gemeente waar de ouders ons opwachten en waar uiteraard ons filmpje (kortfilm, videoclip, documentaire,...) getoond wordt. 

--> 'The H!-crew' werd aangeboden aan grabbelpas in de zomer van 2003 en 2004.
Op weg naar een opdracht kwamen we een prachtige mobilhome-bus tegen: 12 meter lang, en ingericht voor 9 personen. Uiteraard gingen we -puur uit nieuwsgierigheid- informeren. Wat bleek, de bus bleek niet alleen super-tof, maar ook betaalbaar: 130000 frank! Dus hebben we diezelfde dag nog beslist om deze kans niet te laten liggen en de bus gekocht. Daarna pas heeft Kristof de nodige rijbewijzen afgelegd, en daarna pas zijn we beginnen broeden: 'wat gaan we nu eigenlijk doen met dit pronk-stuk?' De idee voor 'The H!-crew' is dus eigenlijk ontstaan onder de douche of een ander vrij moment, ik weet het niet meer... Anyway, met de eerste ideeën zijn we met een ploegske verder gaan brainstormen, hebben we alle lijnen voor dit alles behalve alledaagse project uitstippeld, en zijn we in de krokus van 2003 met de hoetchatcha-animatoren als 'tieners' gaan try-outen. Daarna nog een try-out met een klas van de school waar Dorothy werkt, en voilà, we waren vertrokken! Nog geen jaar na de aankoop was ons mafste, maar ook meest verlieslatende, project tot nog toe gelanceerd! De jeugddiensten snapten wel dat dit voor hun tieners een ongelooflijke belevenis zou zijn, dus boekten ze de zomers van 2003 én 2004 spoedig helemaal vol...