DE WERF

theater

 

We bieden 'De Werf' aan in 2 formules, naargelang het soort evenement kunt u kiezen uit:

 

Formule1: workshop + voorstelling + spelen à volonté!

1° uur: Met een 20tal grote kinderen bouwen we een uur lang aan een machtig speeltoestel.  We maken met de kinderen eerst plannen en bouwen dan alles op in de zonet bedachte vorm, volgorde en moeilijkheidsgraad.  Alle deelnemers krijgen een veiligheidshelm opgezet en dan kan er gebouwd worden!  Deze activiteit is zowel workshop als fantasiespel als mega-ervaring voor de kinderen.

2°uur: GROTE OPENING van het zopas gebouwde 'apenparcours'!  Met toeters en bellen en accordeon en aerobics, alsook met speech, lintjes doorknippen en vuurwerk wordt het speeltoestel voor groot publiek zeer officieel open verklaard!

dan: ah ja vanaf dan is het speeltoestel open hé!  Voor de rest van het evenement kunnen kinderen én volwassenen zich uitleven op een machtig avonturenparcours.  Het toestel is stevig, veilig en superleuk!Formule 2: doorlopend bouwen en spelen!

- Eerst staat er reeds een parcours van zo’n 20 meter.  Iedereen die wil kan daar meteen op spelen.
- Dan bouwen wij op ’t gemakske het parcours steeds verder en langer op tijdens het evenement.  We schakelen daarvoor steeds andere kinderen in, we zetten die een helm op, duwen ze een ‘viseuse’ in de handen, …  Dit doen we terwijl er op het parcours gespeeld wordt.  Telkens als er een extra stuk klaar is verbinden we dat met het reeds bestaande parcours, halen we het ‘stop’-bord weg en mag er al meteen op het langere parcours gespeeld worden.
- geregeld moeten we met kinderen ook schetsen maken, grote plannen openplooien, … vooraleer we aan een volgend werk kunnen beginnen.  De idee is dat het er voor de omstaanders (volwassenen) echt als een drukke werf uitziet.
- Als de volledige 80 meter avonturenparcours opgebouwd is dan laten we de kinderen daar volop op ravotten (pauze voor ons).
- Daarna kunnen we geregeld mét kinderen stukken gaan veranderen, verplaatsen, verbeteren.  Dit doen we door een ‘wegomlegging’ te maken, dus een alternatieve route die de kinderen op het parcours dienen te nemen, zodat ‘de bouwploeg’ kan werken.  Telkens de aanpassingen klaar zijn verwijderen we de wegomleggingsbordjes en kan het verkeer weer door.
- DUS: er kan voortdurend door VEEL kinderen gespeeld worden + er wordt steeds met kleine groepjes kinderen gebouwd.

 

--> Onze mobiele speeltuin ziet er dus steeds anders uit, naargelang de 'bouwploeg' (de kinderen) beslissen.  Misschien bouwen we bij jullie een stervorm of een lange sliert, misschien maken we het bij jullie supermoeilijk, misschien wordt het eens een kleuterparcours met een splitsing voor de grotere kinderen, ...

--> het behendigheidsparcours wordt samen met de kinderen opgebouwd uit reeds voorbereide stukken, die zoals een meccano-bouwset in mekaar passen.

 

Hierboven alvast eerste foto's van onze try-out met de plaatselijke jeugdbeweging op een zonnige winterdag.

 

De Werf is bedacht, gebouwd en wordt met super veel plezier uitgevoerd door Kristof Gouwy en Vroni Smet

fotografie: Fernand Schreus & Ulla