DE WERF

theater

DE WERF DEF long

- Eerst staat er reeds een parcours van zo’n 20 meter.  Iedereen die wil kan daar meteen op spelen.

- Dan bouwen wij het parcours steeds verder en langer op.  We schakelen daarvoor steeds andere kinderen in, we zetten die een helm op, duwen ze een ‘viseuse’ in de handen, …  Dit doen we terwijl er op het parcours gespeeld wordt.  Telkens als er een extra stuk klaar is verbinden we dat met het reeds bestaande parcours, halen we het ‘stop’-bord weg en mag er al meteen op het langere parcours gespeeld worden.
- geregeld moeten we met kinderen ook schetsen maken, grote plannen openplooien, … vooraleer we aan een volgend werk kunnen beginnen.  De workshop groeit steeds verder uit tot een heerlijk fantasiespel, met nog een machtig resultaat ook: een mega speeltoestel voor alle aanwezige kinderen!
- Als de volledige 80 meter avonturenparcours opgebouwd is en de kinderen daar volop op ravotten dan gaan wij nog even door met animeren, bricoleren en creëren.  Er moeten nog alternatieve wegen gebouwd worden, er moet bewegwijzerd worden, wegomleggingen worden aangelagd wegens grote drukte op het parcours.  Heeft er eigenlijk al iemand een bodemsanering uitgevoerd?
- DUS: er kan voortdurend door VEEL kinderen gespeeld worden + er wordt steeds met kleine groepjes kinderen gebouwd.

 

--> Onze mobiele speeltuin ziet er dus steeds anders uit, naargelang de 'bouwploeg' (de kinderen) beslissen.  Misschien bouwen we bij jullie een stervorm of een lange sliert, misschien maken we het bij jullie supermoeilijk, misschien wordt het eens een kleuterparcours met een splitsing voor de grotere kinderen, ...

--> het behendigheidsparcours wordt samen met de kinderen opgebouwd uit reeds voorbereide stukken, die zoals een meccano-bouwset in mekaar passen.

--> 'De Werf' is een speeltoestel, een workshop, een fantasiespel, een enorme ervaring voor vele kinderen tegelijkertijd

 

De Werf is bedacht en gebouwd door Kristof Gouwy en Vroni Smet.

Vanaf 12/8/2021 wordt het project De Werf verdergezet door de plezante mensen van www.desven.be.  Voor boekingen van De Werf kunt u met hen contact opnemen.